Hlavní obsah

Ve stokilometrové rychlosti zabil v Rožnově dívku, odsedí si tři roky

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Tři roky vězení si odpyká jednadvacetiletý řidič Lukáš Holub za smrt třináctileté dívky. Podle úterního verdiktu vsetínského soudu zavinil v březnu v Rožnově pod Radhoštěm nehodu, při které svým autem na chodníku holčičku srazil. Pozůstalým rodičům a sestře zemřelé soud přiznal odškodné ve výši tří miliónů korun.

Foto: HZS Zlínského kraje

Následky nehoda, při které zemřela 13letá dívka.

Článek

„Trest považujeme za adekvátní, ale navrhovali jsme ještě přísnější, a proto zvažujeme podání opravného prostředku,“ řekl v úterý Právu mluvčí státního zastupitelství ve Vsetíně Petr Bareš.

Původní návrh žaloby zněl až na šest roků vězení. Rozsudek také viníkovi nehody zakázal na osm let řízení motorových vozidel.

Foto: HZS Zlínského kraje

Po krkolomné nehodě srazil s bavorákem dívku, odvezl ji vrtulník.

Vyšetřování případu odhalilo, že před nehodou se vůz pohyboval kolem 17. hodiny v obci rychlostí přes sto kilometrů v hodině.

Auto značky BMW podle vyšetřovatelů kvůli vysoké rychlosti vyjelo ze silnice, narazilo do stromů u krajnice, srazilo silný betonový sloup elektrického vedení a odmrštěné zdemolovalo plot na protější straně silnice. Bohužel přitom srazilo i procházející dívku, která i přes rychlý transport vrtulníkem v nemocnici zemřela.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám