Hlavní obsah

Policie dopadla útočníky, kteří hodili zápalnou lahev do domu obývaného Romy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakovník
Aktualizováno

Středočeští kriminalisté dopadli po třech letech dva muže, kteří v Krtech na Rakovnicku hodili zápalnou lahev do drážního domku obývaného Romy. V té době v něm bylo 12 lidí. Pachatelům hrozí až 12 let vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ policie v lednu 2012 odložila s tím, že žhářský útok spáchal neznámý pachatel. Dále ale sbírala důkazy a poznatky, které ji přivedly na stopu konkrétních podezřelých.

„Po tříleté důsledné práci kriminalistů jsme zadrželi dva muže ve věku dvaadvacet a osmadvacet let,“ řekla Novinkám mluvčí policie Štěpánka Zatloukalová.

Byli obviněni z pokusu o těžké ublížení na zdraví s rasovým podtextem. Jsou stíháni na svobodě. Další podrobnosti policie nezveřejnila, aby nenarušila vyšetřování.

Případ se odehrál v noci na 10. srpna 2011. Oheň, který vzplál od zápalné lahve, se podařilo uhasit jednomu z obyvatelů, který utrpěl lehké zranění. Záchranáři jej převezli s drobnou popáleninou 2. stupně na noze do nemocnice. [celá zpráva]

V té chvíli v ložnici spali manželé s roční dcerou a v další místnosti devět lidí z toho pět dětí. Nikdo další se nezranil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám