Hlavní obsah

Mladík v Praze poplival a pokopal policisty, zklidnil ho až taser

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté vyjížděli v neděli krátce po dvacáté do Strahovského tunelu, kde se měl podle oznámení procházet muž pod vlivem alkoholu. Třiadvacetiletý mladík ale policisty poplival a pokopal. Jednomu z nich dokonce zlomil prst. O incidentu informovala v pondělí policejní mluvčí Iveta Martínková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V neděli přijali operátoři tísňové linky oznámení, že se ve Strahovském tunelu v Praze 6 prochází muž, který je pravděpodobně pod vlivem alkoholu nebo drog. Po příjezdu na místo hlídka objevila na betonové římse chodce, jenž se ze všech sil snažil udržet rovnováhu, aby neupadl do silnice.

Hlídka se snažila mladíka z tunelu vykázat, ten však na jejich výzvy nereagoval. „Policisté proto muže, který na ně vulgárně pokřikoval v ukrajinském jazyce, pomocí hmatů a chvatů zajistili a převezli na oddělení cizinecké policie,“ popsala zásah policejní mluvčí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Jeho agresivita se však na služebně vystupňovala. Když mu policisté sundali pouta, aby mu mohli sejmout otisky, začal okolo sebe kopat a plivat. Jednoho z vyšetřujících kopl do ruky, čímž mu zlomil prst, dalšího pak udeřil loktem do hrudníku.

Zklidnil ho až elektrický paralyzér

„Policistům se ale ani v početní převaze nedařilo značně agresivního muže uklidnit, proto jeden z nich použil taser, který byl účinný a mladíka zklidnil,“ uvedla Iveta Martínková.

Na místo potom přijeli záchranáři, kteří třiadvacetiletého cizince převezli k psychiatrickému vyšetření. Za napadení policisty mu hrozí až šest let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám