Hlavní obsah

Manžela před zraky synů ubodala další schizofrenička, policie ji po činu pustila

Právo, Stáňa Seďová
Praha

Další případ útočící schizofreničky vyšetřují kriminalisté od minulého týdne. Po žďárském útoku, kdy schizofrenička Barbora O. ubodala šestnáctiletého chlapce ve škole, se odehrál během páteční noci podobný případ v Praze. Tentokrát to vypadá, že psychicky nemocná žena vzala do ruky nůž a ubodala svého pětačtyřicetiletého manžela. Policie ji sice okamžitě zadržela, ale hned druhý den pustila na svobodu. Přitom podle sestry usmrceného útočila už podruhé.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V pátek dvacet minut po půlnoci jsme přijali na tísňovou linku oznámení, že v bytě ve 3. patře v Haškově ulici v Holešovicích došlo k pobodání muže. Okamžitě na místo spolu se záchranáři vyrazila hlídka, která v bytě skutečně našla zraněného muže. Chvílemi upadal do bezvědomí a velmi silně krvácel z břicha,“ popsal situaci v bytě mluvčí pražské policie Jan Daněk. [celá zpráva]

Záchranáři muže s bodným poraněním převezli do motolské nemocnice. V pátek v poledne však přišla policii z nemocnice zpráva, že muž bodným zraněním podlehl.

„Šestačtyřicetiletou ženu zajistili policisté rovnou v bytě rodiny a následně s ní zahájili trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví, které mělo za následek smrt. Krom vyhodnocování stop a svědeckých výpovědí byla nařízena i pitva. Z jejích výsledků zatím mohu jen říci, že nevyloučila cizí zavinění,“ dodal Daněk.

Útok sledovali synové 

Toto hrůzné svědectví podávali podle informací Práva zletilí synové, kterým jejich matka ubodala otce prakticky před očima.

Přestože žena spáchala tak závažný trestný čin, za který jí v případě odsouzení hrozí odnětí svobody na osm až šestnáct let, přišla policie v sobotu s šokujícím oznámením.

„Stíhání je vedeno na svobodě. Podle zákona nebyly dány důvody na uvalení vazby. Muselo by existovat podezření, že by ovlivňovala svědky, nebo důvodná obava, že uteče, bude se skrývat nebo bude v trestném činu pokračovat,“ zdůvodnil mluvčí pražských policistů.

„Žena byla podrobena lékařskému vyšetření. Jeho závěrem bylo, že její pobyt na svobodě není nyní z psychiatrického hlediska bezprostředně nebezpečný pro duševní poruchu,” dodal Daněk

Sestra ubodaného: Může znova zabíjet

Na to reagovala sestra zavražděného, podle níž trpí její švagrová schizofrenií. „Bylo úplně běžné, že bratr spal a dostal třeba vázou do hlavy ve dvě ráno. Je to tři měsíce zpátky, co ho třikrát bodla do břicha a on byl hospitalizován v Motole,“ svěřila se televizi Barrandov sestra zavražděného.

Její bratr útoky vždy omlouval psychickou nemocí. Podle švagrové však žena, když už léky brala, zapíjela je alkoholem. „K prvnímu útoku mohu pouze sdělit, že trestní stíhání bylo zastaveno,“ komentoval minulost podezřelé a zesnulého Daněk.

Sestra zavražděného rovněž vyjádřila strach o syny, kteří zůstali s matkou: „Ona se dneska může zase někde opít, jít do herny a zabije jednoho ze synů nebo někoho na ulici.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám