Hlavní obsah

O dušičkovém víkendu zemřelo na silnicích osm lidí, více než loni

Od pátku do neděle zemřelo na českých silnicích podle předběžných policejních statistik osm lidí. Letošní „dušičkový víkend” je tak tragičtější než loňský, kdy si dopravní nehody vyžádaly tři oběti. Osm lidí zemřelo na silnicích během Dušiček také v roce 2012.

Článek

Policisté každý rok před dnem Památky zesnulých upozorňují na rizika spojená s vyšším provozem. Na Dušičky vyjíždí na silnice mnoho "svátečních řidičů", kteří chtějí s rodinami v tomto období navštívit hroby svých blízkých. Letos policie o víkendu zvýšila počet hlídek v okolí hřbitovů.

"Na silnicích jsme ale zatím nezaznamenali žádné výraznější problémy. Ze statistického hlediska to byl víkend jako každý jiný," řekla mluvčí policejního prezidia Petra Strašilová.

Loni pouze tři mrtví

Nejtragičtějším dnem víkendu byla sobota, kdy zemřelo pět lidí. Nejvážnější byla dopravní nehoda tří osobních aut u Votic na Benešovsku. Zemřela při ní třiašedesátiletá řidička a sedmdesátiletý řidič, další čtyři lidé byli zraněni. Dva z nich museli být s vážným poraněním hrudníku letecky transportováni do nemocnice. [celá zpráva]

Zatím poslední obětí dopravní nehody se v neděli stal čtyřiačtyřicetiletý řidič z Jihlavska. Při projíždění zatáčkou u Dlouhé Brtnice nezvládl řízení a narazil do stromu. Těžkým zraněním podlehl na místě.

Od roku 2001 až do roku 2010 evidují policejní statistiky o "dušičkovém víkendu" vždy alespoň deset obětí dopravních nehod. Nejtragičtější byl rok 2001, kdy na silnicích zemřelo 21 lidí. Naopak loni a v roce 2011 zemřeli tři lidé, což je od roku 2000 nejméně.

Reklama

Výběr článků

Načítám