Hlavní obsah

Hotel u kolonády v Mariánských Lázních zničil požár

Právo, ape
Aktualizováno

Rozsáhlý požár zničil opuštěný hotel na Mírovém náměstí v Mariánských Lázních. Hořet začalo ve třetím patře kolem půlnoci, pod kontrolu se podařilo situaci dostat až ráno. Uvnitř budovy jsou ale stále ohniska a hasiči předpokládají, že zásah potrvá ještě dnes po celý den.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Oheň zachvátil hotel na Mírovém náměstí v Mariánských Lázních.

Článek

V objektu se postupně zřítily stropy, okolí hotelu je uzavřeno, odvedena je i městská hromadná doprava. Při zásahu byl jeden z hasičů zraněn, propadlo se pod ním schodiště, řekl mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. "Hotel je už řadu let zavřený, nachází se ale v nejhustší zástavbě přímo na dohled od kolonády," uvedl.

Proč začalo hořet, se stále vyšetřuje. Plameny se objevily pod střechou objektu ve třetím patře. "Postupně se oheň dostal do všech pater, začaly se propadat stropy, je to komplet vyhořelé," uvedl Kasal. Zásah komplikoval špatný stav budovy.

Při hašení pomáhaly automobilové žebříky a plošiny. „Vodu na hašení museli hasiči brát z nedalekých jezírek v parku u kolonády,“ uvedl Kasal.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Hotel u kolonády v Mariánských Lázních zničil rozsáhlý požár.

Na místě zasahovalo pět desítek hasičů, nyní zůstává na místě 25 hasičů, předpokládají dohašování po celý den. Podle Kasala se pod jedním z hasičů uvnitř objektu propadlo schodiště, byl se zraněním převezen do nemocnice, kde zůstává hospitalizován.

Podle Kasala bude škoda značná, kvůli události je uzavřeno celé okolí, odvedena městská hromadná doprava.

Reklama

Výběr článků

Načítám