Hlavní obsah

Říjnové dopravní nehody si vyžádaly o tři oběti víc než loni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na silnicích v České republice v říjnu podle předběžných údajů policie zemřelo nejméně 53 lidí. Proti stejnému loňskému měsíci je to o tři více, přesto je to druhý nejnižší počet říjnových obětí za uplynulých minimálně 20 let. Nejtragičtější říjnová statistika je 19 let stará, v desátém měsíci roku 1995 si tehdy nehody vyžádaly 168 obětí.

Foto: Policie ČR

Jedna ze smrtelných říjnových nehod z Děčínska. Zemřel při ní řidič porsche.

Článek

V porovnání s ostatními měsíci letošního roku říjnová bilance nepatří k nejlepším. Nejméně lidí zahynulo na silnicích v únoru, policisté tehdy napočítali 24 zemřelých při dopravních haváriích. Méně usmrcených než v říjnu bylo ještě v dalších čtyřech měsících. Nejvíce životů mají letos na svědomí zářijové nehody, policie uvádí za tento měsíc 77 obětí.

Letošním nejtragičtějším dnem je 31. červenec, v jehož průběhu zemřelo na silnicích devět lidí. Současně se řadí k nejtragičtějším dnům posledních let. Devět lidí na českých silnicích zemřelo například 9. února 2011 nebo 2. července a 4. listopadu 2010. Nejvíc lidí, a to 12, podle dostupných statistik za poslední čtyři roky zemřelo 9. července 2010.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Novinky

Nehoda kamionů na D5

V říjnu se nejvyšší počet obětí v jednom dni vyšplhal na čtyři, což bylo ve středu 29. října. Naproti tomu 5. října při nehodách nezemřel nikdo.

Nejhorší období pro chodce

Zatím poslední tragická nehoda se stala ve čtvrtek ráno u Kutné Hory, kde řidič osobního auta nedaleko odbočky na Malešov přejel do protisměru a narazil do stromu. Utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. [celá zpráva]

Podle informací policie letos od ledna do září při nehodách už zahynulo 473 lidí, z toho 68 bylo chodců, přičemž podle odhadu Besipu toto číslo do konce roku stoupne na zhruba 116.

Podle policie je totiž následující období právě pro chodce nejrizikovější. Ředitel dopravní policie Tomáš Lerch uvedl, že v listopadu a prosinci za posledních 14 let zemřelo 830 chodců, což je dvojnásobek počtu proti ostatním měsícům. Na vině je zejména zhoršená viditelnost osob na komunikacích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám