Hlavní obsah

Muži na Frýdecko-Místecku se ve studni otrávili oxidem uhelnatým

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bukovec

Moravskoslezští záchranáři zasahovali ve středu dopoledne v Bukovci na Frýdecko-Místecku u tří mužů, kteří se ve studni otrávili oxidem uhelnatým. Všechny se podařilo zachránit, sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Muži pracovali ve studni s benzínovým čerpadlem. V nevětraném prostoru se nahromadily zplodiny, které způsobily otravu oxidem uhelnatým. Jeden z mužů stačil ještě přivolat pomoc,“ popisoval Humpl. Další člověk se přiotrávil ve chvíli, kdy se jim snažil pomoci.

Záchranáři tak nakonec ošetřovali tři pacienty. „U mužů ve věku 18, 34 a 54 let byla zjištěna otrava oxidem uhelnatým. Dva byli v bezvědomí a v ohrožení života, po jejich přemístění do bezpečného prostoru však již později reagovali,“ popsal mluvčí.

Po prvotním ošetření jim záchranáři podali kyslík a léky a následně byli muži vrtulníkem a sanitními vozy přepraveni do ostravské městské nemocnice, kde je pracoviště hyperbarické komory pro léčbu podobných intoxikací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám