Hlavní obsah

Zloděj na kole dojezdil. V okolí Karviné si nakradl věci za 400 tisíc

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Bezmála pět desítek vloupání nebo pokusů o vloupání má podle policie na svědomí osmadvacetiletý recidivista z Karviné. Krádeží se dopouštěl asi v patnácti městech a obcích na Karvinsku, ale také na Frýdecko-Místecku. Za lupem většinou vyjížděl na kole. Škoda je vyčíslena na více než 400 tisíc korun.

Foto: Mike Hutchings, Reuters

Ilustrační snímek

Článek

„Využíval otevřené branky směřující na pozemek rodinného domku nebo přímo otevřených, nezajištěných dveří do domků, rekreačních chat, garáží či kanceláři nebo přelezl oplocení. V mnoha případech byli nic netušící okradení majitele doma, při několika pokusech byl naopak vyrušen a z místa utekl nebo na krádež poškození přišli až s odstupem času,“ uvedl policejní mluvčí Jaroslav Kus.

Výjezdy za lupem uskutečňoval z Karviné. „Pokud na místě činu zjistil, že tam je lepší kolo než to, na kterém přijel, tak si ho prostě vyměnil,“ řekl Kus.

Jeho drzost dosáhla tak daleko, že v jednom případě se nepozorovaně schoval v garáži a počkal, až majitel po zamčení z garáže odejde.

Odcizené věci jako zlaté šperky, mobilní telefony, notebooky, hodinky a další rozprodal náhodným osobám a veškeré peníze použil pro svou osobní potřebu. „Jeho téměř půlroční protizákonné tažení bylo ukončeno a obviněný v současné době zpytuje své svědomí ve vazební věznici,“ dodal mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám