Hlavní obsah

Paraglidista se na Přerovsku zřítil do koruny stromu

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů na Přerovsku v neděli odpoledne pátraly a poté zachránily paraglidistu, který po pádu uvízl na stromě. Sportovec se při nehodě nezranil.

Foto: HZS Libereckého kraje

Záchrana paraglidisty. Archivní snímek

Článek

„Muž v hovoru na lince tísňové pomoci uvedl své GPS souřadnice, zalarmoval také své kolegy ve snaze o rychlou pomoc. Na základě získaných informací se zřítil se zachycením ve větší výšce ve stromu nedaleko Lipníku nad Bečvou místní části Podhoří. Hasiče z Lipníku nad Bečvou s výškovou technikou v pomoci doplnili dobrovolní z Podhoří a později také lezecká skupina z profesionálů z Přerova,“ řekl Právu v neděli mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák

Samotné hledání nešťastníka bylo náročné, neboť uváděné souřadnice byly matoucí a k popsanému místu přímo oznamovatelem prakticky nešlo dojet.

„K pomoci a vyhledávání jsme se tedy vydali pěšky. Výškovou techniku prakticky nešlo použít, a proto k pomoci byla vyžádána již zmiňovaná lezecká skupina,“ vysvětlil mluvčí.

Jako první se ale podle něj k zaklíněnému muži ve stromu dostal myslivec. „Ten ostatním místo pádu přesněji vysvětlil. Po zhruba dvou hodinách se muže podařilo bezpečně vyprostit a dostat do bezpečí,“ konstatoval Hošák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám