Hlavní obsah

Za vraždu matky dostal muž 25 let vězení

Právo, Pavel Orholz
České Budějovice

Na 25 let do věznice se zvýšenou ostrahou poslal v pátek krajský soud v Českých Budějovicích 37letého Martina Csavoje za to, že ubil a zardousil vlastní matku. Přitížil mu i předchozí trest šest let za pokus o vraždu strýce. Na matku zaútočil po propuštění na podmínku.

Foto: Pavel Orhoz, Právo

Martin Csavoj před soudem v Českých Budějovicích

Článek

Podle obžaloby zavraždil Csavoj matku ve společném bytě ve Vyšším Brodě na Českokrumlovsku mezi 19. a 20. dubnem letošního roku. Několikrát ji udeřil neznámým tupým předmětem do hlavy, hrudníku a zad. Způsobil jí pohmožděniny, oděrky, zlomeniny i poranění vnitřních orgánů a nakonec ji rukama uškrtil.

Před soudem ani v přípravném řízení nevypovídal.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Mezi příčiny jeho útoků patří i alkohol. Byl také na léčení, avšak neúspěšně.

Na vraždu matky si prý vůbec nevzpomíná. „Když jsem se ho dotazoval konkrétně k motivaci a činu, od samého začátku uváděl, že byl v tak silné podnapilosti, že si nepamatuje průběh posledních dnů a nevzpomíná si na detaily. Nebyl schopen se vyjádřit,“ ozřejmil jeho obhájce Milan Miškovský. Rozsudek zatím nenabyl právní moci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám