Hlavní obsah

Muž se pokusil zavraždit ženu, která se mu snažila pomoci při požáru

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Muž na Českobudějovicku zapálil v úterý nešťastnou náhodou chatu, když se snažil zatopit. Následně fyzicky napadl a vážně zranil ženu, která se mu snažila pomoci. O incidentu ve čtvrtek informoval policejní mluvčí Jiří Matzner.

Vyhořelá chata poblíž Českých Budějovic měla hodnotu půl miliónu korun

Článek

Muž si chtěl zatopit, ale použil hořlavou látku a rekreační objekt v hodnotě půl miliónu korun vzplanul. Muž běžel do nedaleké chatky, ve které se nacházela starší žena, a řekl jí o požáru.

Dotyčná mu chtěla pomoci a ošetřit ho, muž ji však fyzicky napadl a vážně ji zranil. „Žena byla převezena do nemocnice a podle lékařů byla bezprostředně ohrožena na životě,“ řekl Matzner.

Posoudí jeho duševní stav

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Po několika desítkách minut čtyřiatřicetiletého muže policisté zadrželi v okolních lesích.

„Ve středu byl obviněn z pokusu o vraždu a kriminalisté budou státnímu zástupci podávat podnět k návrhu jeho vzatí do vazby,“ sdělil mluvčí.

„V úvahu je posouzení duševního stavu muže. Nebyl to totiž jeho první incident,“ upozornil Matzner. V minulých dnech byl zadržen, protože v chatové kolonii vyhrožoval jiné ženě. Při vyšetření lékařem však nebyly shledány důvody k jeho hospitalizaci.

Reklama

Výběr článků

Načítám