Hlavní obsah

V podmínce za napadení strýce umlátil svou matku, hrozí mu doživotí

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Před českobudějovickým krajským soudem se ve čtvrtek začal hájit 37letý Martin Csavoj. Soud ho už v roce 2009 poslal na šest let do vězení za pokus o vraždu strýce. Po propuštění v podmínce podle obžaloby umlátil a zardousil vlastní matku. Hrozí mu až výjimečný trest doživotí.

Foto: Pavel Orhoz, Právo

Martin Csavoj před soudem v Českých Budějovicích.

Článek

„Jedná se o obžalovaného, který měl spáchat trestný čin vraždy, a to podle paragrafu 140 odstavec 1, 3. Už v minulosti spáchal pokus vraždy. A navíc je zohledněn i trýznivý způsob,“ sdělil novinářům před soudní síní žalobce Petr Žižka.

V obžalobě potom uvedl, že k vraždě došlo v blíže neurčené době z 19. na 20. dubna letošního roku. Csavoj měl zaútočit na matku tupým předmětem. Mlátil ji do hlavy, hrudníku i zad, způsobil jí několik zlomenin, pohmožděnin i poranění vnitřních orgánů. Nakonec ji zardousil.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Když jsem se dotazoval k motivu činu, tak od samého začátku uváděl, že byl v silné podnapilosti.
obhájce

„Odehrálo se to v bytě ve Vyšším Brodě, kde bydlel se svými rodiči,“ podotkl Žižka.

Návrh trestu prý zváží především podle znaleckých posudků v průběhu hlavního líčení. „Samozřejmě, že vzhledem k tomu, že útok byl veden opětovně a trýznivým způsobem, dá se uvažovat i o výjimečném trestu,“ konstatoval žalobce.

V přípravném řízení se prý Csavoj vůbec nevyjadřoval. „Když jsem se dotazoval konkrétně k motivu činu, tak od samého začátku uváděl, že byl v tak silné podnapilosti, že si nepamatuje průběh posledních dnů a nevzpomíná si na detaily. Nebyl schopen se vyjádřit,“ ozřejmil obhájce Milan Miškovský.

Soudní líčení přerušil ve čtvrtek ráno výpadek proudu a líčení by mělo pokračovat v pátek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám