Hlavní obsah

Policisté zachránili řidiče z havarovaného auta, teď mu hrozí vězení

– Praha
Novinky, mik

V Machkově ulici v Praze 4 havaroval v úterý po páté hodině odpoledne automobil a viník nehody se následně zamkl v autě. Muž nejevil žádné známky života. Policisté jej proto museli vytáhnout a poskytnout mu první pomoc. Po obnovení životních funkcí zjistili, že je pod vlivem drog. O události informovala ve středu mluvčí policistů Iveta Martínková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Nehodu pravděpodobně způsobil řidič vozidla tovární značky Audi, který naboural do dvou zaparkovaných vozidel. Po střetu následně zastavil, uzamkl se uvnitř svého vozu a zřejmě usnul. Jako první na místo oznámení přijeli policisté z oddělení hlídkové služby čtvrtého policejního obvodu. Ti ve vozidle Audi spatřili muže, který měl svěšenou hlavu a doslova se škrtil o zapnutý bezpečnostní pás,” sdělila Martínková.

Muž nereagoval na výzvy policistů. Ti jej museli z obav o jeho život násilně vytáhnout. Prvotní kontrola ukázala, že muž nejeví žádné známky života. Proto policisté zahájili srdeční masáž, při které pomáhali i přítomní hasiči.

„Po úplné stabilizaci zdravotního stavu ze strany záchranářů policisté u řidiče provedli orientační test na přítomnost drog, který byl pozitivní a prokázal přítomnost opiátů a kokainu v jeho těle. Řidič byl poté převezen do nemocnice k dalšímu vyšetření,” uvedla Martínková.

Šestatřicetiletý muž bude v nejbližších dnech pravděpodobně čelit obvinění ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení mu hrozí až tři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám