Hlavní obsah

Státní zástupce obžaloval šíleného jezdce ze Smíchova, který autem zabil dívku

Praha

Státní zástupce obžaloval 24letého Marka P., který v srpnu na pražském Smíchově srazil a zabil 21letou dívku a utekl. Muži, který na soud čeká ve vazbě, hrozí za tři trestné činy až osm let vězení.

Foto: Novinky

Příchod Marka P. k soudu, který rozhodoval o jeho vazbě

Článek

Ve spisu jsou svědecké výpovědi, které hovoří o tom, že řidič pil před jízdou alkohol. Jiné návykové látky se údajně neprokázaly. Tragédii z počátku srpna projedná Obvodní soud pro Prahu 2.

Obžaloba řidiče viní z nedbalostního usmrcení, neposkytnutí pomoci a ohrožení pod vlivem návykové látky. Nejvyšší trest mu hrozí za usmrcení. Svědectví o alkoholu mu ale mohou u soudu přitížit, protože už dříve dostal trest za jízdu pod vlivem alkoholu.

Vzhledem k časovému odstupu bylo toxikologické vyšetření Marka P. údajně v pořádku. Žalobci vycházejí u vlivu návykových látek pouze ze svědeckých výpovědí. Podle mluvčí obvodního státního zastupitelství Táni Dočekalové to není zcela obvyklé. "Důkazy jsou ale takové síly, že můžeme mít úspěch," dodala mluvčí. Noc před nehodou měl totiž slavit narozeniny.

Přihlásil se sám 

Nehoda se odehrála 5. srpna po půl páté ráno. Mladá dívka stála na autobusové zastávce, když se z ulice Elišky Peškové vyřítilo černé BMW, které vjelo na chodník a smetlo ji. Řidič zastavil na druhé straně křižovatky a utekl. Dívku začali okamžitě oživovat svědci, ale i přes pomoc záchranářů nakonec podlehla devastujícím zraněním.

Řidič srazil dívku v BMW, pak uteklVideo: Novinky

Policie ten den odpoledne zveřejnila fotografii Marka P. a požádala o pomoc při pátrání. Uvedla přitom, že muž má jako poznávací znamení tetování Smíchov a Black Sheep. Mladík se kolem 20. hodiny přihlásil na jedné z policejních služeben sám.

Muži zákona z evidence zjistili, že soud mu v minulosti uložil podmínku za spáchání trestného činu podílnictví z nedbalosti a správní orgán mu v roce 2011 zakázal řízení kvůli jízdě pod vlivem návykové látky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám