Hlavní obsah

Policie zveřejnila záběry zběsilé honičky na D5 pořízené z vrtulníku

Když se v polovině letošního července řítil zběsilou rychlostí v ukradeném BMW po dálnici D5 třiadvacetiletý Litevec, pronásledovali ho čeští i němečtí policisté a také policejní vrtulník. Z něj policisté také pořídili záznam dramatické akce, který v neděli zvěřejnila FTV Prima.

Policejní honičkaVideo: Prima FTV

 
Článek

„V současné době byl cizinec předán německým kolegům k trestnímu stíhání, kde mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. Navíc bylo zjištěno, že tento cizinec se prokazoval občanským průkazem, který však nebyl jeho,” řekla Primě mluvčí policie v Berouně Marcela Pučelíková.

Událost se stala 21. července. Cizinec, podle informací Práva pocházející z Litvy, ujížděl v autě, které bylo odcizeno kolem jedné hodiny ráno v německém Dachau. Po dálnici D5 se řítil rychlostí 240 km/h. Do akce zapojeno šest německých hlídek a šest českých.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté pronásledovali Litevce po dálniciVideo: Policie ČR

Motorizovanou hlídku řidič setřásl tak, že ukradeným poloterénním BMW vjel na polní cestu, kam za ním policejní dálniční „stíhačky” nemohly. Zastavil u Tlustic a z auta utekl. Díky záběrům z vrtulníku ho ale nakonec vypátral ho policejní psovod u Hořovic.

„Pachatel ujížděl policistům téměř dvě hodiny a ujel při tom vzdálenost přes 300 kilometrů,” řekl Primě vedoucí služby kriminální policie a vyšetřovánív Berouně Petr Boubín. „Ujížděl vesměs po dálnici D5, a to velkou  rychlostí až 240 kilometrů v hodině, kdy se choval velmi nebezpečně, ohrožoval ostatní účasníky silničního provozu,” dodal.

Ze záběrů je patrné, že při úniku policistům řidič například neváhal vjet do protisměru.

Reklama

Výběr článků

Načítám