Hlavní obsah

Exmístostarostu Mariánek Horkého opět obvinili, tentokrát z podplácení

Právo, Rudolf Voleman

Bývalého zástupce starosty v Mariánských Lázních Petra Horkého policie opět obvinila. Tentokrát z podezření spáchání trestného činu podplácení.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Petr Horký

Článek

Nový případ nikterak nesouvisí s nedávným obviněním, v němž je proti Horkému vedeno trestní řízení kvůli podezření z přijetí úplatku. Horký po tomto obvinění před několika týdny rezignoval nejdříve na své čtvrté místo na kandidátce pro komunální volby za ČSSD a posléze pozastavil i své členství ve straně.

„Pan Horký byl policií zadržen a poté soudem na slib propuštěn,“ uvedl chebský okresní státní zástupce Václav Opl k rozhodnutí soudu o vazbě.

Proti Horkému tak podobně jako v prvním případě povede policie trestní řízení na svobodě.

Zadržena také podnikatelka

Spolu s ním byla zadržena ještě žena, jejíž totožnost nechtělo státní zastupitelství prozradit. Podle informací Práva se ale jedná o významnou mariánskolázeňskou podnikatelku. Tu si soud nechal naopak ve vazbě.

„V případě pana Horkého bylo zahájeno trestní řízení ve věci jiné, než bylo to původní. Nyní se jedná o podezření ze spáchání trestného činu podplácení. V tom smyslu, že on něco poskytl jiné osobě. Blíže se ale k případu vyjadřovat v tuto chvíli nebudu,“ konstatoval Opl. Tvrdí, že podplácení nemělo co do činění s Horkého nedávnou funkcí ve vedení města.

Horký nezvedal v pátek odpoledne Právu telefon, takže se nemohl k případu vyjádřit. Podle charakteru trestného činu mu hrozí za podplácení jeden rok až šest let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám