Hlavní obsah

Mladík dostal k narozeninám pervitin, za pár dnů ho našli mrtvého

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Oslava narozenin, na které devatenáctiletý mladík ochutnal účinky darovaného pervitinu, se změnila v tragédii. Moravskoslezská policie v pátek informovala o případu, kdy dosud bezproblémový mladý muž vyzkoušel drogu, kterou dostal od jednoho z gratulantů, pak si dopřál ještě přídavek a po několika dnech ho příbuzní našli mrtvého.

Foto: Policie České republiky

Ilustrační foto

Článek

„Mladík, který dostal drogu na narozeniny, v euforii z jejích účinků v konzumaci v průběhu dvou dnů pokračoval dalšími dávkami. Když pak přišel domů, následoval otok mozku, udělalo se mu špatně a na druhý den ho rodina našla mrtvého,“ řekl Kužel.

O případu, který se stal letos na jaře, policie informovala teprve nyní s tím, že podobných situací je daleko více a řada z nich se na veřejnost ani nedostane. „Někdy se až s časovým odstupem přichází na to, že člověk zemřel na následky požití drogy,“ řekl moravskoslezský policejní ředitel Tomáš Kužel.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policie s ohledem na příbuzné a na stav vyšetřování zatím nezveřejnila místo, kde se případ stal. Jasné je jen to, že to bylo v Moravskoslezském kraji.

Tři obvinění

O případu informovala policie v Ostravě u příležitosti prezentace nového výukového filmu Drogová závislost aneb Droga až na prvním místě. Film je určen pro mládež a na základě konkrétního příběhu dívky, která prohrála boj s drogou, má varovat lidi před zákeřností návykových látek.

Kriminalisté v souvislosti s případem zatím obvinili tři osoby ve věku od 20 do 51 let. Vyšetřování i nadále pokračuje, obviněným hrozí vzhledem k tragickým následkům 10 až 18 let vězení.

Podobnou situaci řešil letos v létě soud v Olomouci. Na 12 let poslal za mříže Tomáše Pilaře, který poskytl pervitin studentce a její kamarádce za to, že mu uklidily chatu a byt. Jedna z dívek následně na otravu pervitinem zemřela. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám