Hlavní obsah

Útočnici ze Žďáru převezli k jihlavskému soudu, ten ji poslal do vazby

Právo, Novinky, ČTK, pko, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava/Žďár nad Sázavou
Aktualizováno

Jihlavský soud ve středu rozhodl uvalit vazbu na 26letou ženu, kterou policie obvinila z vraždy studenta ve Žďáru nad Sázavou. Ženě hrozí 15 až 20 let vězení nebo i výjimečný trest.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Policisté přivádějí k jihlavskému okresnímu soudu ženu, která v úterý ubodala ve Žďáru nad Sázavou studenta a další tři lidi zranila.

Článek

Uvalení vazby Právu potvrdil soudce Milan Pokorný. Podle něj nyní soud musí vyhotovit příslušné listiny a obviněná bude převezena do vazební věznice v Brně.

Eskorta dopravila obviněnou k Okresnímu soudu v Jihlavě kolem půl osmé večer. Před osmou ji policisté předvedli před soudce, odkud odešla zhruba po hodině.

Státní zástupce poslal soudu návrh na vzetí ženy do vazby kolem čtvrté hodiny odpoledne. Soud měl na rozhodnutí 24 hodin, očekávalo se nicméně, že by procesní soudce mohl rozhodnout ještě ve večerních hodinách.

Žena, která v úterý ubodala ve Žďáru nad Sázavou studenta a další tři lidi zranila, byla obviněna z vraždy a braní rukojmích.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Policisté přivádějí k jihlavskému okresnímu soudu útočnici, která v ubodala ve Žďáru nad Sázavou studenta a další tři lidi zranila.

Podle zdrojů blízkých vyšetřování policisté osloví v nejbližší době znalce, kteří by měli zpracovat posudky na to, zda byla žena v době útoku příčetná. Vypadá to, že žena skutečně nebude postavena před soud a nebude se z útoku zpovídat při klasickém hlavním líčení, ale že ji soud pošle do zabezpečovací detence. [celá zpráva]

Mladík možná dostane vyznamenání 

K útoku ve střední škole obchodní došlo v úterý kolem 07.30. Pachatelka nejprve zaútočila na jednu studentku, kterou se 16letý chlapec rozhodl bránit. Na následky bodných zranění mladík zemřel. Následně se útočnice vrhla na druhou dívku, které pomohl vyjednavač, jenž se nechal vyměnit za rukojmí. Policista utrpěl zranění na hlavě ve chvíli, kdy ženu člen zásahové jednotky zneškodnil taserem. [celá zpráva]

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jihlavský okresní soud bude rozhodovat o uvalení vazby na útočnici, která ve Žďáru nad Sázavou ubodala studenta a další tři lidi zranila.

Mluvčí policie Dana Čírtková v úterý pozdě odpoledne potvrdila, že žena v květnu 2012 napadla také vychovatelku, která bránila sedmiletou dívku v jídelně v Havířově. Po obvinění bylo její trestní stíhání zastaveno kvůli psychickému stavu. Do února 2014 byla v psychiatrické léčebně, odkud ji soud propustil na doporučení opavských lékařů. Nyní se měla léčit ambulantně. Postup léčebny a soudů dal prověřit předseda vlády Bohuslav Sobotka.

V souvislosti s případem rezignoval ředitel opavské psychiatrické léčebny Ivan Drábek. Prezident Miloš Zeman ve středu sdělil, že v pátek uctí památku zabitého chlapce přímo ve Žďáru nad Sázavou. Zároveň řekl, že by mladíka mohl příští rok vyznamenat. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám