Hlavní obsah

Studentka pobodaná ve škole ve Žďáru je po operaci

• Aktualizováno

Jedna ze studentek pobodaných v úterý ve střední škole ve Žďáru nad Sázavou je po operaci. Podle lékařů je její stav stabilizovaný a dívka zůstává na jednotce intenzivní péče. Uvedl to mluvčí novoměstské nemocnice Roman Kratochvíl. Šestadvacetiletá žena z Ostravska ve škole pobodala několik studentů, jeden zemřel.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Škola, ve které žena mladíka ubodala

Článek

„Jedna dívka s vážným bodným zraněním byla ihned operována. Nyní je na jednotce intenzivní péče, její stav je stabilizovaný. Další dvě děvčata, jedna s řeznými poraněními na ruce a druhá v šoku, byla umístěna na dětské oddělení. Kolem 17:00 byly z nemocnice propuštěny,” shrnul Kratochvíl.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Žena při útoku zranila i jednoho policistu, který zasahoval u případu jako vyjednavač. [celá zpráva] „S poraněním v oblasti hlavy byl hospitalizován na chirurgii,” řekl mluvčí. Měl by být propuštěn ve středu.

Incident se stal kolem 07:30 na Střední škole obchodní a služeb Českomoravského svazu spotřebních družstev. Útočnice si prý vybrala oběti náhodně, podle policie na školu ve Žďáru neměla žádnou vazbu.

„Žena se dostala do školy a napadla studentku. Studentce přispěchal na pomoc student, toho taky napadla. Bohužel, utrpěl zranění, kterému podlehl. Pak napadla další studentku,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková. Podle ní bude podán návrh na vzetí ženy do vazby.

Zůstává v policejní cele

Podle mluvčí policie Jany Kroutilové stráví žena noc v policejní cele v Jihlavě. U vchodu do školy hlídkovali vpodvečer dva policisté. Lidé přicházeli k místu tragédie, přinášeli květiny a zapalovali svíčky.

Podobný případ se stal také v Havířově v květnu 2012. Stejná žena, tehdy čtyřiadvacetiletá, přišla do školy s několika zbraněmi. Nožem v jídelně napadla vychovatelku, která se snažila bránit sedmiletou školačku. Ženu pobodala a s dívkou se zavřela ve vedlejší místnosti. Při vyjednávání se policii podařilo dítě osvobodit a ženu zadržet.

Před soudem ale nestanula. Trestní stíhání bylo v souvislosti s psychickou poruchou zastaveno. „Krajský soud nařídil psychiatrickou léčbu ústavní formou,” řekl v úterý státní zástupce Vít Legerský, který případ tehdy dozoroval.

Žena skončila v opavské psychiatrické léčebně, odkud ji letos propustili. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám