Hlavní obsah

Ze zapálení autobazaru na Zlínsku policie viní trojici mladíků

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Z obecného ohrožení viní kriminalisté trojici šestadvacetiletých mladíků, kteří v únoru 2014 zapálili budovu autobazaru i s devatenácti automobily ve Slavičíně na Zlínsku. Posledního z nich dopadli kriminalisté začátkem týdne.

Foto: HZS Zlínského kraje

Oheň v únoru zachvátil celý objekt autobazaru ve Slavičíně.

Článek

Okresní soud ve čtvrtek rozhodl o jeho vzetí do vazby. Šestadvacetiletý Josef S. měl být podle vyšetřovatelů a především podle jednoho z obviněných, který se k činu doznal, zosnovatelem žhářského útoku.

Na rozdíl od dvou aktérů požáru, které policie zadržela již před časem, se Josef S. dočkal obvinění až v tomto týdnu, kdy si pro něj policisté přišli domů. Stejně jako oběma dalším mužům i jemu hrozí za obecné ohrožení až patnáctiletý žalář.

Foto: HZS Zlínského kraje

Oheň v únoru zachvátil celý objekt autobazaru ve Slavičíně.

„Podle jednoho z obviněných byl tento muž návodcem k trestnému činu. Jednalo se o vyřizování účtů mezi osobami. Poslední zadržený nabádal dalšího muže k založení požáru i fyzickým nátlakem, když na něj poslal několik osob,“ uvedl zdroj blízký vyšetřování.

Muž strávil poslední roky coby recidivista páchající násilnou a vyděračskou trestnou činnost za mřížemi, z vězení se dostal až loni v prosinci. „Pustili jej po více než třech letech s tím, že je v šestileté zkušební době a musí sekat dobrotu,“ podotkl zdroj.

Autobazar s devatenácti automobily shořel koncem letošního února. Prozatím zjištěná škoda se vyšplhala na šest a půl miliónu korun, konečná škoda však může dosáhnout až deseti miliónů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám