Hlavní obsah

Soud začal řešit případ mladíka, co zavraždil muže kopem do hlavy

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Kauza Víta Böhma (19) z Libiny na Šumpersku, který kopem do hlavy zavraždil třiadvacetiletého muže, začal ve čtvrtek rozplétat senát olomoucké pobočky Krajského soudu (KS) v Ostravě. Mladíkovi za vraždu hrozí až 18 let za mřížemi. Jednání bude pokračovat v pátek, kdy by mohl být vynesen i rozsudek.

Foto: Petr Marek, Právo

Vít Böhm před Krajským soudem v Ostravě

Článek

Hrůzná událost se odehrála letos 11. ledna na prostranství před domem v Libině. Böhm se tam po předchozím požití alkoholických nápojů a tablety xanaxu (lék, který se užívá na utlumení úzkostných stavů) nejprve dostal do slovní a fyzické potyčky s poškozeným, která skončila tak, že z místa odešel.

Po krátké době se tam ale vrátil. Jeho „sok“ v té chvíli seděl na lavičce a v důsledku podnapilosti spal, a to s předkloněnou hlavou. „Obžalovaný se k němu přiblížil a po ujištění, že v okolí nejsou žádní svědci, se rozeběhl a vší silou ho kopl do hlavy,“ uvedl státní zástupce s tím, že nešťastník v důsledku toho utrpěl mimo jiné otevřenou zlomeninu krční páteře s přerušením míchy, přičemž na místě zemřel.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Bezprostřední příčinou smrti byl masivní otok mozku,“ konstatoval dále žalobce.

Böhm u KS konflikt sice připustil, na druhé straně ale tvrdil, že neví, zda vraždil. „Všechno začalo tím, že jsem v parku popíjel s kamarádem. Měli jsme sedmičku rumu.

Foto: Petr Marek, Právo

Kauza Víta Böhma (19) z Libiny na Šumpersku, který kopem do hlavy zavraždil třiadvacetiletého muže, začal ve čtvrtek rozplétat senát olomoucké pobočky Krajského soudu (KS) v Ostravě.

Viděl jsem, že má u sebe nějaké prášky na uklidnění, a tak jsem si od něj jeden vzal. Chtěl jsem vyzkoušet, co to se mnou udělá. Ze zvědavosti. Poté jsme se přesunuli k obchoďáku, kde se k nám přidala kamarádka, a koupili si další láhev. To již jsem přestával vnímat, co dělám. V podstatě jsem o sobě nevěděl,“ vypověděl obžalovaný.

„Pamatuji si jen, že jsme byli ještě v jedné hospodě a že jsem se zapojil do nějaké potyčky. Proč a kdo se jí účastnil, nevím. Vím jen, že lidi na mě křičeli, já stál na chodníku a koukal do země a pak, že jsem byl v nemocnici. Probral jsem se až na policii, kde mi řekli, co se stalo,“ pokračoval obžalovaný.

Zavražděného, jak dále řekl, znal jen od vidění, kamarádi nebyli a neměli spolu ani žádné rozepře či problémy. „Lituji toho, co se stalo. Podrobnosti však neznám. Vím jen, že usmrtit jsem nikoho nechtěl. Nejsem agresivní člověk, rvačky nevyhledávám,“ dodal Böhm.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám