Hlavní obsah

Muž se zabarikádoval s 2,5letou dcerou a vyhrožoval, že ji zabije

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Zásahovou jednotku, vyjednavače a další hlídky policie zaměstnal v noci na středu v Praze 35letý muž, který se po hádce s přítelkyní zabarikádoval v bytě s 2,5letou dcerou. Vyhrožoval, že zabije sebe i holčičku. Po necelých dvou hodinách se vzdal.

Foto: policejnidenik.cz

Zásahová jednotka v pražských Modřanech

Článek

Tísňová linka přijala oznámení od 22leté ženy z ulice Vojtova v Modřanech krátce před 22. hodinou s tím, že přítel přišel domů opilý a po hádce ji napadl. Když pak chtěla odejít i s dcerou, muž jí dítě vzal a zavřel se s ním v pokoji. Začal vyhrožovat, že zabije holčičku i sebe.

„Na místo kromě policejních hlídek dorazila také zásahová jednotka s vyjednavačem a speciální pořádková jednotka. Žena policistům řekla, že přítel chodí na střelnici a zřejmě vlastní zbraň,“ řekla Novinkám mluvčí policie Jana Rösslerová.

S mužem začal po telefonu komunikovat vyjednavač, hovor trval necelé dvě hodiny. S agresorem se nakonec domluvil, že vyjde před dům a vzdá se policii. Kolem půl dvanácté tak učinil.

Policisté mu naměřili 1,17 promile alkoholu v dechu, test na drogy byl negativní. Dcera téměř celou noční akci prospala.

Muž je nyní u výslechu, po kterém bude zřejmě obviněn.

Reklama

Výběr článků

Načítám