Hlavní obsah

Cyklista, který sjel na kole eskalátory v metru, dostal podmínku

Praha

Obvodní soud pro Prahu 1 potrestal za výtržnictví 30letého muže, který minulý rok v listopadu sjel po eskalátorech ve stanici metra Můstek na kole, podmínkou. Cyklista podle znalců mohl někomu způsobit těžké zranění či dokonce smrt.

Foto: Policie ČR

Cyklista na eskalátoru na pražském Můstku

Článek

„Třicetiletý muž byl odsouzen trestním příkazem k měsíčnímu vězení s podmínečným odkladem na jeden rok,“ informoval v úterý mluvčí policie Tomáš Hulan.

Případ se prodlužoval kvůli vypracování znaleckých posudků, které měly říct, jak nebezpečné jeho jednání bylo. Kriminalisté pracovali s verzemi, že šlo o přestupek nebo také trestný čin.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

BEZ KOMENTÁŘE: Cyklista sjel jezdicí schody metraVideo: Policie ČR

„Závěry znalců zní, že v době sjezdu schodů jel muž rychlostí 48 km/h a při pádu z kola měl rychlost téměř 39 km/h. Z toho lze jednoznačně usuzovat, že při střetu s dospělým člověkem by mohla tato srážka skončit těžkým zraněním, v případě dítěte dokonce se smrtelnými následky,“ vylíčil Hulan.

Cyklista se ze zastavených schodů spustil 26. listopadu vpodvečer. Jak ukázaly kamerové záznamy, nejprve váhal, a pak eskalátory sjel. Dole však upadl tak nešťastně, že přivolaní záchranáři měli podezření na poranění páteře. To se nakonec nepotvrdilo. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám