Hlavní obsah

Dorty a káva se neprodávaly, tak si podnikatelka zařídila nevěstinec

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Podnikatelského ducha předvedla pětapadesátiletá žena z Prahy. Nejprve si v centru metropole zařídila kavárnu, když ale výdělky nedosahovaly její představy, operativně místo přebudovala na pokoje. Ty pronajímala prostitutkám. Nyní jí hrozí čtyři roky za mřížemi.

Foto: Petr Blahuš, Právo

Ilustrační foto

Článek

Žena si prostor pronajala ve Štěpánské ulici na jaře letošního roku. Podle mluvčího policie Tomáše Hulana ale „kšefty s kávou a dorty nešly tak, jak si původně představovala“. Kavárnu proto přestavěla na několik pokojů. O tom, že změna podnikatelského zaměření byla úspěšná, svědčí zjištění kriminalistů.

„Ti prověřováním zjistili, že ještě na jaře zely účty obviněné téměř prázdnotou, avšak po necelém půlroce tam detektivové zajistili půl miliónu korun,“ prohlásil mluvčí policie.

Podnikatelka inkasovala za jeden pronájem 300 korun, poslední čtyři dny před zadržením krátkodobě pronajala pokoje v sedmdesáti případech. Výnos jejího nového podnikání tak byl více než zdařilý.

„Z dalších zjištění je zřejmé, že počet pronájmů se markantně lišil přes týden a o víkendech. V pracovní dny navštěvovalo ,kavárnu‘ pouze několik sexuchtivců za noc. Proti tomu o víkendu nestihly pokojíčky mnohdy takzvaně ani vychladnout,“ řekl Hulan.

Žena byla obviněna z trestného činu kuplířství, za který jí hrozí až čtyři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám