Hlavní obsah

Pár slovenských cykloturistů vykradl 12 chat, bral přehrávače i figurku šmouly

– Slovácko
Právo, Aleš Fuksa

Samé atraktivní objekty si ze svého pohledu vybírala při své návštěvě Slovácka dvojice slovenských cykloturistů. Při své desetidenní projížďce po Uherskohradišťsku nevynechal párek zlodějů na kolech dvanáct rekreačních chat, které vykradli.

Foto: Policie ČR

Dvojice slovenských cykloturistů se do chat dostávala přes rozbité skleněné výplně dveří a oken.

Článek

Nejvýrazněji se na vloupání do objektů zapsali v minulém týdnu, kdy po jejich rabování zamířili policisté do chatových oblastí ve Vápenicích a v okolí Smraďavky a Stříbrnických pasek na Slovácku.

„Po podezřelé dvojici kriminalisté pátrali až do soboty. Krátce před polednem ji policejní hlídka zahlédla na okraji Osvětiman. Hledaného třiatřicetiletého muže a o dva roky mladší ženu po zadržení eskortovali na policejní oddělení,“ přiblížil policejní mluvčí Aleš Mergental. Dvojice cyklotrempů se pod tíhou důkazů doznala ke vloupání do dvanácti chat.

Podle policistů jde o bezdomovce, kteří si na Moravu přijeli najít práci. „Když zhruba před deseti dny přejeli na české území, hledali místo na přenocování a jako nejvhodnější se jim zdála chata ve Vápenicích. Třiatřicetiletý muž, který má již za sebou bohatou kriminální minulost, bez rozpaků vypáčil okenici, rozbil okno a pozval svou přítelkyni dovnitř, aby tam společně přespali,“ přiblížil Mergental myšlení dvojice cyklistů.

Spali také v ukradeném stanu 

V chatě si přivlastnili jídlo, alkohol a kosmetiku a další den se vydali hlouběji od státních hranic směrem k Buchlovicím.

„V okolí Smraďavky pokračovali podobným stylem: muž vytipoval chatu a vloupal se do ní, zatímco přítelkyně hlídala venku. V některé z chat přespali a druhého dne se brzy ráno přesunuli dál. V chatách jedli a kradli jídlo i alkohol, brali si oblečení i drogerii,“ poznamenal mluvčí.

Kromě spotřebních věcí sebral zloděj z chat také DVD přehrávač a pro svou přítelkyni figurku šmouly. Některou noc přespali ve stanu, který ukradli v jedné z chat, jindy zase přečkali déšť na mysliveckém posedu.

Dvojici slovenských cyklistů nyní policisté podezřívají z krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody, za což jim hrozí až tříleté vězení. Celkově oba způsobili škodu za více než 40 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám