Hlavní obsah

Dvojice v Praze lákala do auta devítileté chlapce, muž zase 12letou dívku

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté vyšetřují tři případy, kdy neznámí muži a žena v autě kontaktovali na ulici školáky. V prvním případě se dvojice snažila oslovit dva devítileté chlapce, v druhém se muž pod záminkou nehody snažil vzbudit důvěru 12leté dívky.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

První dva starší případy se odehrály 23. a 25. září v ulicích K Miličovu a Ke Kateřinkám v pražských Hájích. Asi čtyřicetiletá žena a muž ve středním věku v červené octavii na ulici oslovili dva devítileté chlapce. „Oba chlapci na pokus o kontaktování nereagovali, respektive z místa okamžitě utekli,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Daněk.

Žena měla krátké hnědé vlasy a na očích sluneční brýle. Oblečené měla hnědé tričko a na ruce má tetování. Muž střední postavy má tetování na krku. Oba mluvili česky.

Neuvěřila a utekla

Druhý případ se odehrál minulý týden v Bohuňovické ulici vpodvečer. Muž ve stříbrné Škodě Fabii oslovil 12letou dívku s připravenou legendou. Tvrdil jí, že její otec byl sražen vlakem a že ji musí okamžitě zavést do nemocnice za ním. „Dívka na to nereagovala a utekla. Doma to řekla rodičům, kteří zavolali policii,“ doplnil Daněk.

Podle něj byl muž ve věku mezi 30–35 let, měl černou kšiltovku, šedou mikinu a na tváři vousy. Mluvil plynule česky a byl opálený.

Podle Daňka spolu oba případy nesouvisí. Policie do terénu nasadila více policistů a kriminalisty v civilu. Informovány byly také školy, městské části a obecní policie. Po trojici ale stále pátrají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám