Hlavní obsah

Sršni znovu zaútočili na orientační běžce, čtyři skončili v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jičín

Sršni v sobotu zaútočili na další závodníky v orientačním běhu v Královéhradeckém kraji. Při orientačním běhu v Dolním Javoří na Jičínsku zranili několik sportovců, z nichž čtyři byli převezeni do nemocnice. Se stejným útokem se potýkali již závodníci v polovině září.

Foto: ZZS Královéhradeckého kraje

Sršni zaútočili na běžce také v polovině září u Libína.

Článek

Do závodu 12. kola Východočeského poháru bylo přihlášeno 822 běžců. Sršni zaútočili ve druhé půlce závodu. První pomoc zraněným poskytli sami běžci.

„Děkujeme za pomoc závodníkům, kteří nám pomohli při ošetřování postižených, především pak Markétě Vandasové, Miroslavu Lenerovi a Štěpánu Frošovi,“ uvedl na stránkách závodu jeho ředitel Jaroslav Kalibán.

Na místo následně dorazily tři sanitky včetně lékaře a vrtulník, který však nakonec nebyl třeba. Čtyři vážně zraněné převezly sanitky do nemocnice v Jičíně, další byli ošetřeni na místě.

Se sršni se setkali také závodníci 15. září u Libína na Jičínsku. Záchranáři ošetřili 30 zraněných, pět vážných případů předali do nemocnice. „Stav jedné ženy byl vážný. Někteří ze závodníků dostali více než desítku žihadel,“ uvedl tehdy mluvčí záchranářů Ivo Novák. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám