Hlavní obsah

Zfetovaný polský řidič řádil v centru Hradce Králové

Právo, pra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Centrum Hradce Králové brázdil v sobotu večer notně fetovaný 35letý polský řidič. Pozornost policistů upoutal na jedné z královéhradeckých křižovatek, kde se náhle otočil do protisměru.

Foto: Policie ČR

Policie dopadla v Hradci Králové polského řidiče pod vlivem drog.

Článek

„Policejní hlídka se okamžitě za vozidlem rozjela a pokoušela se ho zastavit. Řidič na výzvy nereagoval, ale naopak začal ujíždět,“ popsala incident policejní mluvčí Iva Komorošová.

Řidič posléze zastavil na další ze světelných křižovatek, avšak na výzvu policistů k předložení dokladů nereagoval. „Jakmile blikla zelená, vyrazil rovně, i když stál v pravém odbočovacím pruhu,“ pokračovala mluvčí.

Policisté posílení o zmobilizované posily začali vůz pronásledovat. Auto nakonec zastavili pomocí bariéry vozů. Řidič opět nereagoval na výzvy k opuštění vozidla.  Policisté proto museli rozbít okna a použít donucovací prostředky, aby řidiče vytáhli ven z auta. Než se ho však podařilo z vozidla vytáhnout, zařadil zpátečku, začal couvat a narazil do policejního vozidla, které bylo odhozeno na další služební vozidlo. Policisté naštěstí stačili včas odskočit.

„Řidič, občan Polské republiky, byl převezen do královéhradecké Fakultní nemocnice k vyšetření a následně zadržen. Rozbor krve prokázal, že byl pod vlivem návykové látky, s největší pravděpodobností pervitinu,“ doplnila Komorošová.

Akce, která jen jako zázrakem dopadla bez zranění policistů i dalších osob, způsobila polici dvacetitisícovou škodu na služebních vozech. Řidiči hrozí až šestiletý trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám