Hlavní obsah

Čtrnáctiletá dívka promluvila o 10 let starém znásilňování, strýce ihned zadrželi

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Policisté zadrželi pětatřicetiletého muže z Přerova podezřelého ze znásilnění pětileté dívky. Jde o jejího strýce, který dítě několikrát sexuálně zneužil téměř před deseti lety. Dívka o tomto traumatu z dětství promluvila až ve svých 14 letech.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Po zadržení se dívčin strýc k činu přiznal. Policisté ho obvinili ze znásilnění a soudce ho poslal do vazby, řekla v pátek krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková. Obviněnému hrozí až dvanáctileté vězení.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Znásilnění se odehrálo téměř před deseti lety v Přerově. Nyní čtrnáctiletá dívenka se o tom svěřila na konci loňského roku sociální pracovnici v jednom z dětských domovů na Šumpersku, kde v té době žila. Dívence tehdy bylo pět let a bývala se svým strýcem občas sama doma,“ řekla Právu policejní mluvčí Marie Štrbáková s tím, že po oznámení si kriminalisté vyžádali několik znaleckých posudků, které potvrdily výpovědi mladé slečny.

„Bylo prokázáno, že dívence způsobil svým chování a jednáním psychickou újmu na zdraví. Muž se k svým činům přiznal,“ uvedla Štrbáková a dodala, že ve čtvrtek akceptoval soudce návrh státního zástupce na vzetí obviněného do vazby.

„V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí vězení v rozmezí od pěti do dvanácti let,“ zakončila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám