Hlavní obsah

Mladík měl 65letou prostitutku škrtit psím vodítkem a zabít, stanul u soudu

Právo, Petr Kozelka

Čtyři roky si marně jihomoravští kriminalisté lámali hlavu s vraždou pětašedesátileté prostitutky z Brna. Nakonec s pouty na rukou skončil dnes pětadvacetiletý Jan Eliáš. Podle obžaloby ženu zavraždil, aby uspokojil svoje sadisticko-agresivní sexuální choutky. Ženu měl udeřit několikrát do hlavy a škrtit vodítkem na psa. Před brněnským Krajským soudem mu hrozí až 18 let vězení.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Jan Eliáš jakoukoli vinu na smrti prostitutky odmítl.

Článek

Vražda se stala na konci října 2009 v Brně-Komíně. „Za nezjištěných okolností ženě svázal ruce a nohy, zacpal jí ústa, poté ji napadl s cílem usmrtit. Došlo k velkému násilí směřovanému na hlavu. Napadená utrpěla mnohočetné zlomeniny lebečních kostí a krvácení do mozku,“ konstatovala státní zástupkyně Ludmila Doležalová s tím, že kromě toho ještě útočník ženu škrtil vodítkem, které měla napadená na svého malého psíka.

Sám Eliáš před soudem rozhořčeně svou vinu popřel. „Obžaloba je nepravdivá, protože čin, ze kterého jsem obžalován, jsem nespáchal. U té paní jsem dříve byl, protože nabízela sexuální služby. Vím ale, že ten den, kdy mělo k vraždě dojít, jsem tam určitě nebyl. Obžaloba mě uráží,“ prohlásil před soudem Eliáš.

Svědci zapomínají

Sám obžalovaný mladý muž přiznal, že před pěti lety za ženou asi dvakrát až třikrát přišel, aby si zaplatil její služby. „Když jsem došel, chtěla po mě občanku, jestli už mi bylo 18. Potom jsem jí dal 500 korun a ona mě dvakrát uspokojila. Pak jsem tam byl asi za měsíc a říkal jsem, jestli by mi nedala slevu, že studuju, ale ona mi řekla, že levněji už to nejde. Když jsem tam pak chtěl jít znovu, už mi na SMS neodpověděla. Kdybych věděl, kolik je jí let, tak bych do toho nešel,“ řekl kriminalistům po svém zadržení Eliáš.

Projednávání případu komplikuje fakt, že k vraždě došlo už před pěti lety a svědci si jen stěží vzpomínají na okolnosti, které by mohly vést k odhalení pachatele. Případ bude pokračovat před brněnským soudem výslechy znalců a dalších svědků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám