Hlavní obsah

Otec se synem si na živobytí vydělávali prodejem drog

Novinky, lsi
Praha

Kriminalisté z týmu, který se zabývá drogovou problematikou, dopadli padesátiletého recidivistu a jeho jednadvacetiletého syna. Od ledna letošního roku si totiž tito dva nezaměstnaní přivydělávali prodejem drog. Prodávali je v Praze na Žižkově a Černém Mostě. O případu ve středu informovala policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Otec a syn prodávali drogy na Žižkově a Černém MostěVideo: Policie ČR

 
Článek

„Detektivové zjistili, že starší muž distribuoval drogu pervitin a heroin přímo v místě bydliště v Boleslavské ulici,“ uvedla policejní mluvčí. Mladší z obviněných je prodával nejen u sebe doma, tedy v Bryksově ulici na Černém Mostě, ale i v bytě svého otce,” popsala mluvčí.

Oba muži byli zadržení v bytě na Žižkově už v pondělí 8. září, informace o případu však policisté zveřejnili až ve středu 1. října.

Foto: Policie ČR

V bytě kriminalisté nalezli i pervitin s digitální váhou

V žižkovském bytě policisté zajistili pervitin, digitální váhy a v ukrytém trezoru ve zdi  více než 40 tisíc korun v hotovosti.

„Zadržení skončili na služebně kriminalistů, kde je vyšetřovatel obvinil ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami, za což jim hrozí až pětileté vězení,“ uvedla Jana Rösslerová.

Drogami si vydělávali na živobytí

Oba zadržené nakonec poslal soudce do vazby. Policisté v současné době zjišťují, kdo rodinné dealerské dvojici drogy dodával a hlavně, kdo je vyráběl.

Foto: Policie ČR

Policisté v bytě zajistili více než 40 tisíc korun

Z výslechů vyplývá, že oba muži byli nezaměstnaní a touto cestou si obstarávali peníze na živobytí. Otec uživatelem drog není, ovšem jeho syn i s družkou fetují již několik let.

„V evidencích policisté navíc zjistili, že starší muž byl od roku 1980 už osmkrát soudně trestaný například za výtržnictví, ublížení na zdraví, týrání zvířat nebo trestnou činnost související s prodejem drog,“ dodala policejní mluvčí. Mladík je až do roku 2016 v podmínce za majetkovou trestnou činnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám