Hlavní obsah

Vychovatel si měl krátit noční služby sexem s chovankou, ta je stále na útěku

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vychovatel dětského domova v Měcholupech na Klatovsku měl podle policie nejméně půl roku sexuálně zneužívat 14letou chovanku. Ta poté, co se letos na jaře jejich intimní poměr provalil, zmizela a dodnes je na útěku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Za zvlášť závažný zločin pohlavní zneužívání a ohrožování mravní výchovy mládeže hrozí 47letému muži, že může skončit ve vězení až na deset roků.

Svěřila se kamarádce

„Vedeme trestní řízení, ale žádné bližší informace s ohledem na citlivost případu poskytovat nebudeme,“ sdělila na dotaz Práva vedoucí státní zástupkyně v Klatovech Jiřina Vítovcová.

Podle informací Práva kriminalisté zjistili, že vychovatel udržoval důvěrný vztah s dívkou nejméně od loňského srpna do letošního února. Bylo to v době, kdy nad ní vykonával dozor. Poprvé spolu měli mít pohlavní styk loni v listopadu.

„Stalo se to v průběhu jeho noční služby v pokoji pro nemocné. Věděl, že jí ještě není patnáct let, zneužil svého postavení vychovatele a z něj vyplývajícího vlivu vůči ní,“ uvedl zdroj, který je do případu zasvěcený. Jak Právo dále zjistilo, podezřelého vychovatele usvědčuje výpověď jak samotné chovankyně, tak i její kamarádky, které se se vším svěřila.

Kontakt popřel

„Obě dívky jsou podle výsledku psychologického vyšetření zcela věrohodné. Soudní znalkyně ale upozornila na to, že poškozená ve zřejmé snaze obviněného chránit přiznává, že spolu souložili jen jednou, ačkoli z výpovědi svědkyně je zřejmé, že k intimním stykům mezi oběma docházelo mnohem častěji,“ doplnil zdroj.

Zda šlo o akt lásky, nebo se dívka oddávala sexu s vychovatelem kvůli nějakým výhodám nebo dokonce za peníze, není zatím jasné. Obviněný muž je podle informací Práva ženatý, jeho manželka pracuje v obdobné branži.

Policejní vyšetřovatelé dále opírají obvinění o textové zprávy se sexuálním podtextem, které zajistili z mobilního telefonu dívky a které jí vychovatel posílal. Ten jejich psaní přiznal, ale rezolutně popřel jakýkoli fyzický kontakt s dívkou. Stížnost, kterou si proti obvinění podal, mu ale státní zástupkyně ­za­mítla.

Z návštěvy se nevrátila

Intimní vztah vychovatele s chovankyní odhalila zřejmě matka dívky, když jí přišla na esemesky v mobilu. Právo v pondělí oslovilo ředitelku měcholupského zařízení Janu ­Bit­tnerovou, aby se k trestnímu ­stíhání svého podřízeného vyjádřila. O případu se po telefonu odmítla bavit. Slíbila, že odpoví na otázky po e-mailu. Žádná odpověď ale do úterního večera nepřišla.

Stíhaný vychovatel údajně sám požádal o rozvázání pracovního poměru.

Pátrání po chovankyni policisté vyhlásili 23. března, kdy se z návštěvy od matky nevrátila zpět do domova.

„Matce řekla, že je domluvená s kamarádkami na tom, že do domova odjedou společně. Tam ale už nedorazila. U dívky se jedná o opakovaný útěk a zdržuje se na neznámém místě,“ upřesnila policie v databázi hledaných osob.

Reklama

Výběr článků

Načítám