Hlavní obsah

Černé září: Na silnicích zemřelo 72 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V září zahynulo na českých silnicích 72 lidí, to představuje nárůst o 17 mrtvých oproti stejnému období loňského roku. Vyplývá to z předběžných policejních statistik a zjištění ČTK. Loňská bilance byla nejnižší od roku 1990. Doposud nejtragičtější zářijová statistika je stará 17 let. Nehody si tehdy v tomto měsíci roku 1997 vyžádaly 149 obětí.

Foto: ČR Policie, ČTK

Na obchvatu Čáslavi na Kutnohorsku 24. září zemřel čtyřiačtyřicetiletý řidič dodávky. Z neznámých důvodů přejel do protisměru, kde se čelně srazil s nákladním autem.

Článek

Nejvíc smrtelných nehod letos přinesl první a poslední zářijový víkend. Nejhorší bilanci má pátek 26. září s osmi mrtvými, v neděli 7. září skončil na silnicích život sedmi lidí.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

26. září se u středočeských Klecan srazil kamión s osobním autem. Tři osoby z osobního automobilu utrpěly smrtelná zranění.

Mezi nejhorší zářijové nehody patří karambol vozu s pěti mladými lidmi, který se odehrál v sobotu 27. září u Drnku na Kladensku. Po nárazu auta do stromu zemřeli tři z nich ve věku ve věku 17 a 18 let. Jeden z posádky auta zemřel už v sobotu, další dva v neděli. Čtvrtý člověk je vážně zraněný. [celá zpráva]

Příčinu nehody policisté vyšetřují. Pětičlenná posádka pravděpodobně nepoužila bezpečnostní pásy. Všichni cestující po nárazu vypadli z vozu.

Foto: Policie ČR

Nehoda si nakonec vyžádala tři mladé životy.

Zatím poslední tragická událost se stala v úterý ráno v místní části Zlína. Jedenapadesátiletá cyklistka tam nezvládla řízení svého kola, sjela do příkopu a při pádu narazila do betonového základu kovového sloupku oplocení rodinného domu. Na hlavě neměla přilbu a svým zraněním podlehla.

Letos na silnicích zahynulo už 469 lidí

Vážná nehoda se stala také v pondělí večer, když na silnici I/35 v Sadové na Královéhradecku zemřel řidič motocyklu, který nestačil dobrzdit před stojící kolonou. Ta vznikla kvůli dopravní nehodě dvou osobních automobilů, při které byli zraněni čtyři lidé. Jeden z nich v noci na dnešek zemřel.

Foto: Policie ČR

V koloně havarovali motorkáři, jeden z nich zemřel.

Podle statistik bylo v září šest dní, které se obešly bez smrtelných nehod. Nikdo na silnicích nezemřel v prvních dvou dnech nového školního roku.

Celkem letos na silnicích dosud zemřelo 469 osob. Loni si ve stejném období vyžádaly nehody 432 obětí. Nejvíc usmrcených připadá na nehody zaviněné nepřiměřenou rychlostí jízdy a nesprávným způsobem jízdy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám