Hlavní obsah

Vykrádal auta tak, že to majitelé nejdřív ani nepoznali

– Praha

Muže podezřelého z vykrádání tašek odložených v zaparkovaných autech dopadli pražští policisté. Dovnitř vozidel se měl podle vyšetřovatelů dostávat tak, že s pomocí rušičky zablokoval dálkové zamykání. O jeho zadržení informoval v neděli mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Šestačtyřicetiletý muž si podle vyšetřovatelů pořídil zařízení, kterým dokázal blokovat dálkové zamykání jakéhokoli auta. Vykradené tašky pak navíc vracel na původní místo, takže si majitelé nejdřív ani nevšimli, že o něco přišli.

„Tašku ležící na sedadlech odcizil, odešel s ní opodál, tam ji prohledal, přisvojil si vše, co mělo alespoň minimální hodnotu, a zavazadlo odnesl zpět na původní místo do auta," popsal mluvčí Hulan.

Například z luxusního vozu zaparkovaného v Dlouhé ulici si podle policie odnesl věci za bezmála 80 tisíc korun.

Kromě spotřební elektroniky to byly také firemní písemnosti. Kriminalisté zatím zaznamenali 14 takových případů, na jejichž základě zadrženého obvinili z trestného činu krádeže. Za ten mu v případě odsouzení hrozí až pět let vězení. Kvůli obavám z pokračování v trestné činnosti na něj byla uvalena vazba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám