Hlavní obsah

Agresivní pes pokousal muže a vystartoval proti policistovi, ten ho zastřelil

Brno

Brněnští policisté zastřelili ve středu večer německého ovčáka poté, co pokousal kolemjdoucího. Padesátiletá majitelka psa sice byla na místě, ale zvíře kvůli své silné opilosti nemohla chytit.

Foto: Policie ČR

Policista musel zastřelit útočícího psa

Článek

Muž, který volal o pomoc na tísňovou linku 158, se nacházel v chatové oblasti v Purkyňově ulici. Německý ovčák kolemjdoucímu roztrhl nohavici a prokousl lýtko.

Když se dostavila majitelka psa, vyzvali ji policisté k zabezpečení všech jejích pobíhajících psů. Jelikož měla, jak muži zákona později zjistili, 3,11 promile alkoholu v dechu, nedokázala zareagovat a jeden ze psů vystartoval proti policistovi.

Foto: Policie ČR

Policista musel zastřelit útočícího psa

„Ten během kratičkého okamžiku tasil zbraň a stihl i jeden výstřel před běsnící zvíře. To nereagovalo a tak policistovi nezbylo, než ho zneškodnit,“ uvedl v pátek mluvčí policie Pavel Šváb.

Dále podotkl, že ani jeden ze psů neměl povinné očkování. Majitelka po vystřízlivění dorazila na služebnu, kde přiznala svou vinu. Je podezřelá z ublížení na zdraví z nedbalosti a také z porušení veterinárního zákona a vyhlášky města Brna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám