Hlavní obsah

Výhrůžný dopis s práškem Zemanovi byl psán jménem Islámského státu

Praha/Zlín
Aktualizováno

Výhrůžný dopis s bílým práškem adresovaný prezidentu Miloši Zemanovi, který ve středu došel na Pražský hrad, někdo napsal jménem radikální sunnitské organizace Islámský stát. Podle Zemana je ale autorem „obecní blázen”.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Prezident republiky Miloš Zeman na návštěvě Zlínského kraje

Článek

„V každé společnosti, a dokonce v každém městě je několik obecních bláznů a já pokládám ten dopis za dopis jednoho z obecních bláznů. Ve jménu Islámského státu protestuje proti vydávání zbraní Kurdům,“ prohlásil Zeman.

„"Je psán takovým stylem, že ač nejsem psychiatr, troufal bych si tvrdit, že ten prášek bude buď mouka, nebo cukr, nebo v nejhorším případě prášek na praní,“ dodal prezident na středeční tiskové konferenci při návštěvě Zlínského kraje.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Dopis na Hradě zajistili hasiči a poslali jej na expertizu. „Po pachateli pátráme,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Jana Macalíková.

Kurdové v Iráku a Sýrii čelí ofenzivě ozbrojenců z Islámského státu. Česká vláda na konci srpna rozhodla, že Kurdům daruje munici v hodnotě 41 miliónů korun, konkrétně deset miliónů nábojů pro útočné pušky Kalašnikov, osm miliónů nábojů do kulometů, 5000 nábojů pro pancéřové pěsti a stejné množství ručních granátů. Celkem je to 500 tun materiálu ze starších zásob, u kterých se nepředpokládalo další využití.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám