Hlavní obsah

Muž ze Šumperska po šesti letech vyloupil stejnou banku

Právo, Petr Marek
Šumperk

Vyloupení stejné pobočky GE Money Bank na náměstí Osvobození v Zábřehu si po šesti letech v pondělí po jedenácté hodině zopakoval muž (32) ze Šumperska. Krátce poté byl zadržen policejní hlídkou. Při přepadení nikdo nebyl zraněn. Poprvé tam loupil v roce 2008. Tehdy byl za to odsouzen na čtyři a půl roku. Nyní mu hrozí až 10 let za mřížemi.

Foto: Policie ČR

Lupič se maskoval punčochou

Článek

Do vestibulu banky přišel o holi a chvíli sledoval situaci u přepážek. Následně si nasadil na hlavu černou silonovou punčochu a vstoupil do prostoru pro klienty k druhé přepážce. Tam pracovnici banky předal lístek s textem.

„Na lístku bylo uvedeno ,Všechny prachy na pult zabiju tě', přičemž si vyhrnul mikinu v úrovni pasu a předstíral, že má zbraň. Pracovnice mu odvětila, že žádné peníze nemá, proto muž přistoupil k pokladně, kde svůj požadavek zopakoval. Tam mu pracovnice z obavy o svůj život ze zásuvky finanční hotovost vydala,“ řekl Právu ve středu krajský policejní mluvčí Josef Bednařík s tím, že lupič peníze vložil do přinesené igelitové tašky a část peněz do kapes.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Dopadli ho vedle v obchodě

Pak z banky utekl směrem k ulici 28. října a snažil se ukrýt v přilehlé prodejně potravin, kde byl přivolanou policejní hlídkou zadržen. U pachatele byla provedena dechová zkouška a test na drogy v obou případech s negativním výsledkem.

„Z banky si celkem odnesl 64 tisíc korun. Peníze byly zajištěny. Loupil prý proto, že má finanční problémy,“ uvedl Bednařík a dodal, že byl podán návrh na vzetí do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám