Hlavní obsah

Policie obvinila muže kvůli napadení řidiče autobusu

Právo, hon
Ostrava

Z ublížení na zdraví a z výtržnictví policie v těchto dnech obvinila třiadvacetiletého muže, který v polovině července brutálně napadl řidiče autobusu v Ostravě-Vítkovicích. Informovala o tom v úterý ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

K incidentu došlo 19. července na tramvajové zastávce, kde popíjeli dva opilí bratři alkohol a jeden z nich najednou v opilosti vešel do jízdní dráhy autobusu, který do něj narazil. Řidič zastavil, aby šel sraženému chodci pomoci. Jeho bratr však pomocí láhve rozbil přední dveře autobusu a řidiče fyzicky napadl. Nejprve došlo na rány pěstí, později i na kopance. Když řidič unikl zpátky do kabiny, opilý násilník k němu vtrhl a v napadání pokračoval.

„Dvaatřicetiletý řidič autobusu utrpěl středně těžká poranění včetně fraktury s dobou léčení v řadech tří týdnů. Přítrž agresi učinili policisté, kteří podezřelého zadrželi,“ dodala mluvčí.

Nyní policie dvaatřicetiletého muže obvinila. V minulosti už byl soudně trestán, mimo jiné za výtržnictví. „Naposledy byl letos pravomocným rozsudkem odsouzen za přečiny výtržnictví a ublížení na zdraví k úhrnnému trestu odnětí svobody v trvání sedmi měsíců s podmíněným odkladem na 18 měsíců,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám