Hlavní obsah

Opilý řidič nacouval do chodce, poté srazil mladíka a pokusil se ujet policii

Právo, Pavel Karban
Bruntál

Dva zraněné, z toho jednoho těžce, za sebou zanechal v neděli večer dvaadvacetiletý mladík, který v Křišťanovicích na Bruntálsku usedl do auta opilý a bez řidičáku. Z místa nehody se navíc snažil ujet. Policisté ho však chytili a zjistili, že za řízení pod vlivem alkoholu byl muž letos dokonce dvakrát odsouzen k podmíněnému trestu a řídit nesmí 60 měsíců.

Foto: Policie ČR

Auto, kterým se řidič pokusil ujet

Článek

Nehoda se stala krátce po 22. hodině. „Muž měl při couvání z parkoviště restaurace na místní komunikaci vozidlem Mazda zachytit třiašedesátiletého chodce, který po střetu zůstal ležet na zemi s těžkým zraněním. Dvacetiletý mladík chtěl řidiče zastavit, snažil se dostat do automobilu a vytáhnout klíče ze spínací skříňky,“ popsala bruntálská policejní mluvčí Pavla Tušková.

Foto: Policie ČR

Auto, kterým se řidič pokusil ujet.

Opilý řidič se snažil mladíka zbavit, sešlápl proto prudce plyn a narazil do protější budovy takovou silou, že mladík spadl z auta na krajnici a zranil se.

„Řidič přejel přes silnici a narazil do stromu. Ani to mu však nezabránilo v další jízdě – přitom do vozu nastoupila ještě jeho známá. I s ní ujížděl lesní cestou směrem na obec Lomnice,“ dodala.

Bojoval o život

Starší muž, kterého řidič srazil, byl po nehodě v bezvědomí a přestával dýchat.

„Jeho stav byl život ohrožující. Prvotní vyšetření ukázalo vážné poranění hlavy a podezření na poranění dutiny břišní. Pacient byl přepraven sanitním vozem na heliport záchranné služby a odtud jej vrtulník transportoval na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava. Jeho stav byl v době předání velmi vážný,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Druhý ze sražených chodců, dvacetiletý mladík, utrpěl podle něj středně závažné poranění hlavy. Toho záchranáři odvezli na chirurgickou ambulanci Slezské nemocnice v Opavě.

Po zadržení vykázala dechová zkouška u řidiče 1,71 promile alkoholu. Mladý řidič je podezřelý z maření výkonu úředního rozhodnutí, neposkytnutí pomoci, ohrožení pod vlivem návykové látky a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, za což mu hrozí až pět let za mřížemi.

Podle Tuškové zváží vyšetřovatel podání návrhu na mladíkovo vzetí do vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám