Hlavní obsah

Zdrogovaný motorkář v Praze vytlačil autobus na chodník, zastavil ho až výkop

Novinky, mik
Praha

Pražskou Novopetrovickou ulicí se ve čtvrtek odpoledne prohnal zdrogovaný motorkář. Nereagoval na výzvy policie a odmítl zastavit. Při ujíždění vytlačil ze silnice autobus a ohrožoval chodce včetně malých dětí. Policie u něj objevila 50 gramů marihuany, kterou podle svých slov rozvážel zákazníkům. O události informoval mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie pronásledovala zfetovaného motorkářeVideo: Policie ČR

 
Článek

Nebezpečný motorkář pokračoval ulicemi Výstavní, Mírového hnutí, K Horkám, Doupovská až k Hostivařské přehradě. V Doupovské ulici málem srazil chodce společně s několika dětmi. Všichni nakonec stihli včas utéct na chodník.

„V ulici K Jezeru pak dokonce svou agresivní jízdou vytlačil motorkář ze silnice autobus městské hromadné dopravy, který musel vyjet zčásti až na přilehlý chodník. Navíc, při vjezdu do areálu hostivařského koupaliště pouze o kousek minul maminku s dítětem v kočárku,” sdělil Hulan.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Motorkáře zastavily až práce na silnici. Nezvládl totiž brždění a skončil ve vyhloubeném výkopu.

Nikdy neměl řidičák

„I tak se ale ještě snažil před policisty utéct a celkově se odmítal mužům zákona podvolit. Proto proti němu museli 'péjáci' použít donucovací prostředky. Při následném prošetřování policisté zjistili, že osmadvacetiletý muž provozoval motocykl takto nebezpečným způsobem i přesto, že nikdy nebyl držitelem žádného řidičského oprávnění, a navíc má vysloven zákaz řízení motorových vozidel,” řekl Hulan.

Policisté následně zjistili, že je řidič pod vlivem pervitinu a kokainu. Ještě ke všemu měl u sebe 50 gramů marihuany. Motorkář uvedl, že ji prodává a rozváží svým zákazníkům.

Osmadvacetiletému muži hrozí za maření výkonu úředního rozhodnutí,  nedovolenou výrobu a jiné přechovávání omamných a psychotropních látek až pětileté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám