Hlavní obsah

Místostarosta Mariánských Lázní nepřišel do práce, starosta ho shání na policii

Právo, vor
Cheb

Místostarosta Mariánských Lázní Petr Horký (ČSSD), kterému ve čtvrtek odpoledne nasadila v Masarykově ulici po autonehodě pouta hospodářská kriminálka, je podle všeho stále zadržovaný policií. Do práce totiž v pátek ráno nepřišel a mariánskolázeňský starosta Zdeněk Král (ODS) se po něm sháněl právě na policii, která k případu mlčí, stejně jako státní zastupitelství.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Místostarosta Mariánský Lázní Petr Horký

Článek

„Okresní státní zastupitelství v Chebu si vymínilo, že veškeré informace k případu bude poskytovat pouze ono,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Krejčí. „Za současného stavu věci nemohu k případu nic říct,“ uvedl okresní státní zástupce v Chebu Václav Opl.

„Nemohu vám to potvrdit ani vyvrátit,“ uvedl na otázku, zda je Horký stále zadržován policií. Podobně odpověděl na otázku, zda byl či bude podán návrh na uvalení vazby na Horkého. „V tuto chvíli nemohu nic říct. Myslím ale, že první informace budeme moci uvolnit v řádu několika dnů. Tím dnem by mohlo být třeba už pondělí příští týden,“ dodal Opl.

My se po něm sháníme, teď čekáme, až se nám někdo ozve. 
Zdeněk Král

„Ne, byl zatčen, nic víc nevím,“ uvedl starosta Mariánských Lázní Zdeněk Král (ODS) na dotaz Práva, zda přišel jeho zástupce Horký v pátek do práce. „Na radnici nic neproběhlo,“ uvedl k otázce, zda v souvislosti se zadržením Horkého žádala policie na radnici nějaké dokumenty.

Případ nekomentuje ani manželka

Policie zatím neřekla nic k Horkému ani starostovi. „My se po něm sháníme, teď čekáme, až se nám někdo ozve. Už jsme kontaktovali policii, ale zatím nám nic bližšího neřekli,“ krčil ramena Král. „Nemám vysvětlení pro to, proč by to všechno mohlo být,“ dodal na dotaz, zda si dokáže osobně představit, proč byl Horký zadržen.

Horkého manželka podobně jako ve čtvrtek v podvečer po zadržení svého chotě nechtěla k případu nic říkat. „Já se vám k tomu nebudu vyjadřovat, nezlobte se na mě,“ uvedla. „Až bude něco jasného, až budeme vědět, tak se spojte s manželem,“ dodala.

Horký byl podle svědků zadržen ve čtvrtek kolem půl čtvrté odpoledne, poté, kdy v Masarykově ulici v centru Mariánských Lázní naboural do jiného osobního auta. Ve chvíli, kdy dojednával administrativní vyřízení nehody, přijelo vozidlo s kriminalisty, kteří Horkému na místě nasadili pouta.

Rada za 200 tisíc

Horký se od července u karlovarského okresního soudu zpovídá kvůli obžalobě, která jej viní z tunelování někdejšího karlovarského podniku bytového hospodářství, jehož býval likvidátorem. Z podniku měl vyvádět peníze tím, že si najímal poradenskou firmu.

Podle obžaloby ho takto připravil o dva milióny korun. Není jasné, proč si firmu najímal, když měl k dispozici právní odbor na magistrátu města. Například za radu ohledně prodeje pozemku za 2600 korun prý zaplatil firmě 200 000 korun z rozpočtu města.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám