Hlavní obsah

Mrtví z Vilémova už mají jména

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havlíčkův Brod
Aktualizováno

Všichni čtyři dělníci, kteří ve čtvrtek 4. září zahynuli v závalu pod zříceným mostem ve Vilémově na Havlíčkobrodsku, už byli ztotožněni. O potvrzení posledního ze jmen v pondělí informovala krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Foto: Jana Pechová, Právo

Sesunutý most ve Vilémově.

Článek

V okamžiku tragédie pracovalo pod mostem šest mužů, tři Češi a tři Slováci. Zahynula kompletní česká trojice a jeden Slovák. Dva ze tří Čechů ve věku 28 a 47 let měli trvalé bydliště v Karlovarském kraji, další, 35letý muž byl z kraje Plzeňského.

Jedinou slovenskou obětí se stal 47letý dělník, jeho další dva krajané smrti o pověstný vlásek unikli. Firma sice kriminalistům dala kompletní seznam jmen lidí, kteří byli po neštěstí pohřešováni, u nalezených těl však bylo nutné zjistit, zda jde skutečně o osoby ze seznamu.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Noční práce na vyproštění dělníků, které zavalily sutiny zříceného mostu ve Vilémově na Havlíčkobrodsku.

„V úterý 9. září se podařilo v úzké spolupráci s rodinami ztotožnit první dvě oběti neštěstí. V případě slovenského dělníka proběhlo ztotožnění blízkým příbuzným. V případě muže z Plzeňského kraje nám jeho nejbližší poskytli dostatečné množství nezpochybnitelných informací, včetně fotografií, na základě nichž mohlo proběhnout ztotožnění bez nutnosti účasti příbuzných. Totožnost zbývajících dvou zemřelých dělníků se zjišťovala pomocí analýzy DNA. Ve čtvrtek 11. září jsme měli k dispozici výsledky porovnání profilů v případě osmadvacetiletého muže z Karlovarského kraje. Totožnost čtvrté oběti se podařilo potvrdit na základě porovnání profilu DNA v pondělí,“ popsala mluvčí.

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření na trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti, za nějž může být pachatel odsouzen k odnětí svobody v trvání tří až deseti let. Zatím obviněn nikdo nebyl a kriminalisté oznámili, že jednotlivé kroky vyšetřovatelů komentovat nebudou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám