Hlavní obsah

U Převýšova vykolejilo 15 vagónů s uhlím, koleje trčí do vzduchu

• Aktualizováno

U Převýšova na Královéhradecku v neděli večer vykolejilo 15 vagónů nákladního vlaku. Nehoda uzavřela trať mezi Chlumcem nad Cidlinou a Velkým Osekem, vlaky tudy podle prvního odhadu neprojedou zhruba týden. Předběžná škoda byla odhadnuta na 3,5 miliónu korun, sdělil Novinkám mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Mimo koleje se dostalo 15 vagónů, dva se převrátily na bok a vysypalo se z nich uhlí.

Článek

K nehodě došlo v neděli ve 21.20, příčiny zatím nejsou známy. Nikdo nebyl zraněn. Na vykolejených vagónech je odhadnuta škoda milión korun, zbytek připadá na poškození železničního svršku.

Z patnácti vykolejených vagónů se dva převrátily na bok a vysypalo se z nich uhlí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle mluvčího SŽDC Jakuba Ptačinského je jednou z možností vykolejení vlaku vlastní vahou, protože trať v místě nehody vede do oblouku.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Mimo koleje se dostalo 15 vagonů, dva se převrátily na bok a vysypalo se z nich uhlí.

Ptačinský uvedl, že odstraňování nehody se v noci přerušilo, protože při manipulaci s převrženými vagóny hrozilo, že se někdo zraní. Obtížně přístupné místo nehody hlídají policisté. Podle fotoreportéra ČTK jsou na jednom místě koleje ve vzduchu, v okolí vykolejených vagónů jsou rozházené kusy pražců.

„Poškozeno je 400 metrů trati,” konstatoval Drápal. Podle prvního odhadu vlaky na trati mezi Chlumcem nad Cidlinou a Velkým Osekem neprojedou zhruba týden. Místo vlaků v místě nehody jezdí náhradní autobusy, některé vlaky jezdí z Hradce Králové na Prahu přes Pardubice a Kolín.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Převýšov

Na místo nehody v noci dohlížela policie, podle její královéhradecké mluvčí Ivany Ježkové měl vlak dvě lokomotivy a dechová zkouška ani u jednoho ze strojvůdců neprokázala alkohol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám