Hlavní obsah

Přišel si s pistolí do herny pro peníze, ohrožoval i hosta

Praha

Pražská policie pátrá po mladém muži, který na počátku srpna s pistolí v ruce přepadl hernu ve čtvrtém městském obvodu. Maskovaný muž ohrožoval barmanku a hosta a následně si odnesl několik tisíc korun.

Vyloupil hernu s pistolí v ruce, mířil i na hostaVideo: Policie ČR

 
Článek

„Mluvil česky bez přízvuku, počínal si velmi klidně a nebyl agresivní,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk chování muže, který byl oděn do trika a krátkých kalhot černé barvy a na hlavě měl černou kuklu.

Přepadení se událo v ulici Mendelova 5. srpna krátce po 21:00 hodin a zachytila ho kamera nainstalovaná v herně.

Muž s kuklou na hlavě po vstupu nejprve varoval hosta, aby zůstal potichu, a mířil na něj pistolí, kterou později obrátil k obsluze za barem. Na ten položil igelitku a barmanku vyzval, aby do ní dala tržbu. Poté, co tak žena učinila, odešel pachatel neznámo kam. „Škoda byla vyčíslena na několik tisíc korun,“ uvedla v tiskové zprávě policie.

Vyšetřovatelé prosí veřejnost o informace, které by mohly vést k dopadení muže. Věk pachatele, jemuž hrozí až deset let vězení, se odhaduje na 25 až 30 let. Muž je hubený a vysoký přibližně 175 centimetrů. Policie varuje, že je ozbrojený a může být nebezpečný.

Lidé mohou volat na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám