Hlavní obsah

Neznámý útočník na Jesenicku střílel šípy na krávy

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseník

Stádo krav si vyhlédl jako své oběti dosud neznámý pachatel, který v době od 8. do 11. září zavítal na pastviny v Bukovicích, místní části Jeseníku. Zaútočil na ně minimálně dvakrát, pro útok si zvolil tichou zbraň jako luk nebo kuš. Tři zvířata zranil.

Foto: Policie ČR

Útočník poranil krávy šípem z luku nebo kuše.

Článek

„První krávu zasáhl dokonce třikrát. Ošetřovatel krávě našel dva otvory o průměru jednoho centimetru v oblasti lopatky a krku. Ve třetí ráně měla zapíchnutý kovový šíp do hloubky šesti centimetrů. Další dvě krávy byly zraněny podobným způsobem. Vždy jim v ráně zůstal zabodnutý šíp do hloubky šesti a 40 centimetrů. I tentokrát útočník šípy směřoval na krk a mezi lopatku a žebro,“ řekla Právu v pátek policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Policisté žádají občany, kteří zaznamenali pohyb podezřelé osoby s podobnou zbraní okolo pastvin v Bukovicích, aby se ozvali na linku 158 nebo přišli na nejbližší policejní služebnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám