Hlavní obsah

Mladík pomocí větví zastavil cyklistku, před dětmi ji pak znásilnil

Právo, Petr Marek
Přerov
Aktualizováno

Dva muže, kteří mají na svědomí dvě brutální znásilnění v Přerově, dopadli přerovští kriminalisté. Šlo o cizí státní příslušníky závislé na drogách, kteří trestnou činnost páchali pod vlivem pervitinu. Navíc se i znali. Mladší z nich zaútočil na cyklistku s dětmi, druhý na chodkyni. Oba jsou nyní ve vazbě, přičemž jim hrozí až deset let za mřížemi.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

První útok se stal 8. srpna v místní části Přerova Předmostí, a to v podjezdu pod železniční tratí.

„Dvaadvacetiletý násilník si to místo vytipoval a poté se tam schoval. Ještě předtím nalámal větve a dal je do kříže. To proto, aby cyklisté, kteří tam projížděli, museli zastavit. Osudné se to stalo ženě, která tudy jela s malými dětmi. Mladík nešťastnici zastavil, odtáhl pryč a násilím donutil k souloži. Její děti totiž ohrožoval nožem. Z místa pak ujel,“ řekl ve čtvrtek novinářům vyšetřovatel Stanislav Šaraj s tím, že pachatele policisté dopadli druhý den.

„Měl v úmyslu změnit si podobu. Hodlal se oholit, ostříhat a zbavil se i věcí,“ dodal policista.

Žena šla na vlak

Druhé znásilnění se odehrálo o 14 dní později ve Škodově ulici. „Brzy ráno tam procházela žena na vlakové nádraží. Čtyřiadvacetiletý mladík ji chytil, zatáhl do křoví a tam na ní vykonal soulož. Ženě se ale podařilo přivolat pomoc, když její volání uslyšeli kolemjdoucí,“ uvedl Šaraj s tím, že i tohoto pachatele policisté dopadli za pár hodin, když jim pomohly záběry z kamer jednoho baru a městské policie.

„Šlo o velmi nebezpečného pachatele, který u sebe běžně nosil nůž. Ten jsme také na místě činu nalezli,“ doplnil vyšetřovatel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám