Hlavní obsah

Na Táborsku havaroval autobus a vzplanul, dva mrtví

Právo, Novinky, ch, orh
Tábor
Aktualizováno

Vážná dopravní nehoda se stala ve středu těsně po desáté hodině v Plané nad Lužnicí na Táborsku, kde havaroval autobus. Ten po nehodě vzplanul. Silnice byla zprůjezdněna po 15. hodině.

BEZ KOMENTÁŘE: Autobus sjel do příkopu a shořelVideo: Pavel Orholz, Právo

 
Článek

Při havárii, jak Právo informovala mluvčí Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje Vendula Matějů, zemřeli dva lidé.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Autobus sjel do příkopu a začal hořet.

K nehodě vyjely tři sanitky a vzlétl vrtulník. Záchranáři ošetřili šest zraněných osob. Jedna žena utrpěla těžké zranění a vrtulník ji převezl do českobudějovické nemocnice.

Foto: Marek Kulhavý, Mapy.cz

Foto: ZZS Jihočeského kraje

Autobus havaroval do příkopu a začal hořet.

„Další čtyři lehce až středně těžce zranění byli převezeni na úrazové oddělení táborské nemocnice. Jedna osoba s lehkým zraněním je ponechána na místě. Dvěma osobám už záchranáři bohužel nemohli pomoci, muž a žena zemřeli přímo na místě nehody,“ uvedla mluvčí záchranářů Petra Kafková.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Autobus sjel do příkopu a začal hořet.

Foto: ZZS Jihočeského kraje

Autobus havaroval do příkopu a začal hořet.

Linkový autobus jel ze Soběslavi do Tábora a vezl osm cestujících. Podle reportéra Práva, který je na místě, zemřel řidič autobusu a jedna cestující.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Z autobusu zbyl ohořelý vrak.

Nehoda se stala na silnici číslo 3. Objízdná trasa vedla přes Myslkovice, Košice a Planou nad Lužnicí, z druhého směru přes Ústrašice, Rybovu Lhotu a Soběslav.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám