Hlavní obsah

Tramvaj v Ostravě chodci téměř amputovala nohy

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Těžkou dopravní nehodu, která se stala v úterý večer v blízkosti tramvajové zastávky u radnice městského obvodu Ostrava-Jih, vyšetřují policisté. Tramvaj krátce po vyjetí ze zastávky zachytila procházejícího muže. Následky nehody jsou velmi vážné.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Ilustrační foto

Článek

K nehodě došlo krátce před devatenáctou hodinou. Muž byl vtažen pod kola druhého vozu tramvajové soupravy linky číslo 17, a to v prostoru určeném pro přecházení chodců.

„Šestapadesátiletý muž utrpěl velmi těžká, devastující poranění dolních končetin,“ uvedl mluvčí policie Petr Svoboda.

Podle upřesnění záchranné služby tramvaj muži téměř amputovala obě nohy. „Musel být vyprošťován a jeho život byl v přímém ohrožení. V okamžiku příjezdu záchranářů byl při vědomí. Zasahující lékařka uvedla pacienta do umělého spánku,“ řekl mluvčí záchranky Lukáš Humpl s tím, že muž skončil v nemocnici.

„Kriminalisté již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti,“ dodal mluvčí.

Policie teď hledá svědky nehody. Zatím bylo zjištěno, že někdo z cestujících v tramvaji v době, kdy tramvaj muže zachytila, zmáčkl nouzové tlačítko.

„Žádáme zejména tohoto, ale i ostatní cestující z tramvaje, jakožto i ostatní svědky, kteří by mohli k této vážné dopravní nehodě podat jakékoli informace, aby tak učinili na telefonu 974 726 273 či na bezplatném čísle 158, popřípadě na kterémkoliv oddělení Policie ČR,“ sdělil mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám