Hlavní obsah

Opilý řidič kamiónu vjel na stavbu dálnice D2, posledních 400 kilometrů si nepamatuje

Právo, pko
Brno

Všichni svatí museli stát při řidičích, které v pondělí míjel kamión řízený opilým šoférem. Ten takto ujel 400 kilometrů a zastavil se až v uzavírce na dálnici D2 poté, co prorazil dopravní značení a vjel na stavbu. Policisté mu naměřili 3,5 promile. Muži hrozí až tři roky vězení.

Foto: Policie ČR

Řidič vjel do uzavírky na dálnici D2.

Článek

„Řidič s nákladní soupravou projel dopravním značením až na staveniště, přičemž narazil do reklamní tabule firmy realizující opravu dálnice. Dělníci provádějící stavební práce v té době naštěstí pracovali pod mostem, takže nedošlo ke zranění žádného z nich. Dělníci si nejprve mysleli, že jim přivezl materiál na stavbu, když si ovšem po dvou hodinách všimli, že kamión má prasklé čelní sklo a vystupuje z něj řidič, který se nemůže udržet na nohou, zavolali policii,“ prohlásila policejní mluvčí Petra Vedrová.

Foto: Policie ČR

Řidič vjel do uzavírky na dálnici D2

Opilý řidič bez vytáček přiznal, že má za sebou bujarou noc, při které notně popíjel alkohol. Za volant mnohatunového kolosu pak sedl asi dvě hodiny po půlnoci a ujel 400 kilometrů, jak policisté zjistili z digitální karty.

„Cestu si podle svých slov vůbec nepamatoval a jen shodou náhod se jeho opilecká jízda obešla bez následků na životech a ‚jen‘ se stotisícovou škodou na voze a poničeném dopravním značení. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz. Po vystřízlivění a dalších úkonech ho nyní čeká obvinění z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám